Simo Aalto - trollkonstnären

Trollkonstnär Simo Aaltos hela familjens trollshow har väckt enorm succé. Den har dragit fulla salonger överallt i Finland. I en timmes tid finns där något att se både för stora och små. I programmet uppträder bl.a. duvor, kaniner och hundar. Där finns också spännande illusionsnummer, som Simo gör tillsammans med hustrun Kirsti. Vid behov uppträder han på båda inhemska språken (finska och svenska) och på engelska.

Finland fick det första Världsmestarskapet i trollkonst

Trollkonstnären Simo Aalto vann guld i trollkonstnärernas världsmästerskapstävling i Lissabon i Portugal (år 2000), som är det första genom tiderna i Finland, samt den första close-up seriens (på nära håll) seger i Norden. Silver gick till Tyskland och brons till Österrike. Simo Aalto vann sin gren överlägset: alla domare placerade honom som etta.

 Det segrande programmet bär namnet Arctic Bells och den grundlägger sig på det urgamla kopp och boll tricket, som Simo Aalto har utvecklat till ett personligt och tekniskt mycket fordrande program, med renens bjällror och klockor samt jätteslantar. Som ett nytt element till Lissabonspelen tillade Simo i sitt program undulater och riktiga isbitar! Detta tävlingsprogram har Simo Aalto utvecklat under hela sin trollkonstnärskarriär. Världsmästerskapstävlingen i Lissabon var för Simo Aalto det femte. Från de tidigare tävlingarna har han fått brons i Lausanne 1991 och silver från den föregående tävlingen i Dresden 1997.

Trollkonstnärernas världskongress ordnas var tredje år och dessa var 21. i ordningen. Kongressplatsen var i kulturcentrum Belemis i Lissabon och en av de viktigaste sponsorerna var kulturministeriet i Portugal. Televisionen gjorde program om kongressen. Denna gång var det 2100 deltagare från femtio oliga länder. Tävlings deltagare var 154, av vilka trettio tävlade i samma serie som Simo Aalto. I en veckas tid hade man tävlingar, föreläsningar och föredrag om trollkonst, samt ypperliga galashowkvällar med toppartister. 

Namn *
Namn